OFFICIEEL: Standard haalt verloren zoon Vanheusden terug naar vertrouwde Maas

OFFICIEEL: Standard haalt verloren zoon Vanheusden terug naar vertrouwde Maas

08-07-2023 11:42 Laatste update: 11:46
7

Standard Luik en Zinho Vanheusden, deel 3. Zijn transfer van Internazionale is definitief afgerond. De verdediger hoopt op vertrouwde bodem zijn vertrouwen terug te vinden.

Standard en Vanheusden flirtten al enige tijd over een hernieuwde samenwerking. Als jeugdspeler vertoefde de Limburger al op Sclessin, waarna hij voor een vervolg koos in de laars. Bij Internazionale gold hij als absoluut toptalent. Tussen januari 2018 en de zomer van 2021 keerde Vanheusden een eerste keer terug in Luik. Toen werkte hij zich op tot de leider van de defensie. 

Nadien keerde hij terug naar Italië om het te maken, maar door blessureleed lukte dat eigenlijk nooit. Ook uitleenbeurten aan Genoa FC en AZ brachten, door nieuwe kwaaltjes, geen soelaas. Uiteindelijk werpt Standard Vanheusden een reddingsboei toe. De mandekker is nog altijd maar 23 jaar jong en kwam één keer voor de Rode Duivels uit. Standard huurt hem in eerste instantie van Inter, maar heeft ook een aankoopoptie bedong. Of die verplicht is en hoeveel die precies bedraagt, is niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat het om ettelijke miljoenen euro's.