Afscheid van Quagliarella: 'Sorry, jullie hebben me vaak zien huilen...'

Afscheid van clubicoon in Italië: 'Sorry, jullie hebben me vaak zien huilen...'

7 juli om 23:04

Sampdoria heeft besloten om het contract van clubicoon Fabio Quagliarella niet te verlengen. De kans dat de veertigjarige Italiaan een punt achter zijn loopbaan gaat zetten is dan ook groot. 

Het afgelopen seizoen speelde Quagliarella nog 23 duels voor Sampdoria, dat degradeerde naar de Serie B. Sinds 2016 komt hij uit voor de club. In 293 wedstrijden was de spits goed voor maar liefst 103 doelpunten. Quagliarella beschikte over een aflopend contract en hoopte op een nieuwe verbintenis, echter maakte Sampdoria vrijdagavond bekend deze niet te vernieuwen. 

Quagliarella speelde zijn laatste duel in het shirt van Sampdoria vorige maand in zijn geboortestad Napels in het Stadio Diego Maradona tegen Napoli (2-0). Voorafgaand aan de wedstijd tegen Napoli kreeg hij een prachtige gedenkplaat van zijn imposante carrière van de harde kern van Napoli, wat zorgde voor tranen bij de aanvaller.

'Ik bied mijn excuses aan, jullie hebben me vaak zien huilen', aldus Quagliarella met een knipoog in zijn afscheidsbericht. 'Maar alle mooie herinneringen waren dromen uit mijn kindertijd. Ik dank jullie met heel mijn hart voor alle liefde die ik heb ontvangen.'