OFFICIEEL: Inter zit niet stil en haalt na Thuram tweede zomeraanwinst binnen

OFFICIEEL: Inter zit niet stil en haalt na Thuram tweede zomeraanwinst binnen

06-07-2023 23:25

Internazionale heeft met Davide Frattesi de tweede zomeraanwinst officieel binnen. De Italiaans international wordt voor een jaar gehuurd van Sassuolo, maar daarna hebben de Milanezen een verplichte optie tot koop in het contract staan.

Frattesi was voor verschillende clubs een target, maar de keuze is dus op Internazionale gevallen. De 23-jarige Italiaan speelde in de jeugd van AS Roma, waarna hij in 2017 werd overgenomen door Sassuolo. Na huurperiodes bij Monza, Empoli en Ascoli, veroverde hij afgelopen seizoen een vaste basisplek bij Sassuolo. Als centraal middenvelder maakte Frattesi 7 doelpunten in 36 Serie A-duels. 

Vorig jaar zomer mocht hij ook debuteren voor het Italiaans nationale elftal, het team waar de middenvelder tot nu toe vijf keer voor uitkwam. In de strijd om derde plek van de Nations League tegen Nederland, maakte Frattesi zijn eerste doelpunt voor de Italianen.

Na Marcus Thuram is Frattesi de tweede zomeraanwinst van Inter. De Milanezen eindigden vorig seizoen derde in de Serie A, maar ze wisten wel de Champions League-finale te halen en de Coppa Italia binnen te slepen. Eerder sloeg Inter ook al een mooie slag door Alessandro Bastoni en Stefan de Vrij langer aan zich te binden.