OFFICIEEL: Elf doelpunten vorig seizoen, maar toch laat Beveren Ribeiro vertrekken

OFFICIEEL: Elf doelpunten vorig seizoen, maar toch laat Beveren Ribeiro vertrekken

06-07-2023 17:42
6

SK Beveren strandde vorig seizoen op een zucht van de titel en bijbehorende promotie in de Challenger Pro League. Toch ondergaat de spelersgroep deze zomer een grondige facelift. Met Lucas Ribeiro verkast alweer een belangrijke pion.

Het afgelopen jaar drukte de 24-jarige Braziliaan nadrukkelijk zijn stempel op het Beverse aanvalsspel. Schipperend tussen basisklant (15 keer) en bankzitter (16) leverde hij knappe statistieken af. In totaal scoorde Ribeiro elf keer. Bovendien kon hij ook nog eens tien assists uitdelen. Niettemin komt zijn liedje op de Freethiel na anderhalf jaar ten einde.

Via de officiële kanalen heeft Beveren immers aangekondigd dat het een overeenkomst gevonden heeft met Mamelodi Sundowns. De club uit Zuid-Afrika wordt dan ook de volgende werkgever van Ribeiro, die vijf jaar geleden zijn thuisland verliet om in België carrière te maken. Bij Excelsior Virton, RWDM en Sporting Charleroi lukte dat slechts met mondjesmaat. Pas na een degelijke passage bij wijlen Royal Moeskroen kon Ribeiro doorstoten naar Beveren.