Tranen bij Azpilicueta: Chelsea-icoon neemt afscheid, nieuwe club al bekend

Tranen bij Azpilicueta: Chelsea-icoon neemt afscheid, nieuwe club al bekend

06-07-2023 16:15
1

César Azpilicueta maakt de overstap naar Atletico Madrid. Dat heeft Enrique Cerezo, voorzitter van de club, onthuld. De 33-jarige verdediger nam donderdag al afscheid van The Blues, en hield het daarbij niet droog. 

"Vrijdag wordt hij gepresenteerd", aldus Cerezo tijdens een persconferentie, geciteerd door de aanwezige media. Azpilicueta laat zodoende Chelsea na liefst elf jaar achter zich. De multi-inzetbare verdediger streek in 2012, na een korte periode bij Olympique Marseille, neer op Stamford Bridge. 

Daar groeide de Spanjaard al snel uit tot een zeer belangrijke schakel. In totaal speelde hij maar liefst 508 wedstrijden voor Chelsea, waarvan een groot aantal als aanvoerder. Azpilicueta won er twee keer de Premier League en veroverde in 2021 de Champions League. 

Het vertrek bij Chelsea doet de 44-jarige international veel, zo is te zien op een video op de clubkanalen. "Het is moeilijk om met woorden duidelijk te maken wat ik voel. Het was ongelooflijk. Bedankt, iedereen. Dit had niet kunnen gebeuren zonder de hulp van heel veel mensen. Wat een reis was dit", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Azpilicueta.