OFFICIEEL: Beerschot verliest sterkhouder, Baeten trekt naar Go Ahead Eagles

OFFICIEEL: Beerschot verliest sterkhouder, Baeten trekt naar Go Ahead Eagles

06-07-2023 12:08

Thibo Baeten is de zesde zomeraanwinst van Go Ahead Eagles. Het jeugdproduct van Club Brugge verlaat Beerschot na amper één seizoen en tekent een contract tot medio 2026 bij de Nederlanse club.

Baeten werd al even gelinkt aan Go Ahead en de supporters van de Nederlandse club konden niet wachten op zjin komst. "Vorige week stonden er twee supporters van Go Ahead Eagles te kijken bij de training van Beerschot", aldus Baeten op de website van zijn nieuwe club. "Na afloop van de training kwamen ze naar me toe en zeiden dat ik zo bij hen in de auto mocht springen, zodat ze me gelijk mee konden nemen naar De Adelaarshorst, haha."

Baeten kon de actie wel waarderen. Hij omschrijft zichzelf als een publieksspeler. "Hard werken, veel beweging, duels aangaan, grenzen opzoeken. Dat zijn wel elementen die in mijn spel zitten, ja. Om wedstrijden te winnen en punten te pakken, hoef je op het veld niet lief te zijn, vind ik."

Het afgelopen seizoen speelde Baeten dertig competitieduels voor Beerschot en kende hij een sterk seizoen in de Challenger Pro League. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij drie assists. Naar verluidt krijgt Beerschot net iets minder dan een half miljoen euro voor de spits.