OFFICIEEL: Mata vertrekt bij Club Brugge en is gepresenteerd door Lyon

OFFICIEEL: Mata vertrekt bij Club Brugge en is gepresenteerd door Lyon

06-07-2023 19:30
30

Clinton Mata, de 30-jarige rechtervleugelverdediger, maakt definitief de overstap van Club Brugge naar Lyon. De gesprekken tussen beide clubs liepen al even, maar nu is er officieel een overeenkomst bereikt tussen Club Brugge, Mata en Lyon. De verdediger tekent een contract tot 2026.

Mata kende een zeer succesvolle periode bij Club Brugge. De ervaren rechtervleugelverdediger speelde vijf seizoenen bij Blauw-Zwart en wist maar liefst drie keer kampioen te worden van de Jupiler Pro League met Club Brugge.

De transfer naar Lyon betekent ook direct een nieuwe competitie. Lyon komt uit in de Franse Ligue 1, Mata heeft zijn hele carrière alleen nog in de Jupiler Pro League gespeeld. Mata begon bij KAS Eupen en kwam via Sporting Charleroi en een huurperiode bij KRC Genk uiteindelijk bij Club Brugge terecht.

Club Brugge kocht Mata in 2018 voor 1,5 miljoen euro van Charleroi. Mata was dicht bij een mijlpaal bij Club Brugge, de verdediger speelde 197 officiële duels voor de club. In deze duels wist Mata zes doelpunten te maken en leverde hij zestien assists af aan zijn ploegmaats.