Blessin legt keuze uit voor Union: Loopt zo veel gelijk met mijn eigen filosofie

Blessin legt keuze uit voor Union: "Loopt zo veel gelijk met mijn eigen filosofie"

05-07-2023 16:57
1

Alexander Blessin, de gloednieuwe hoofdtrainer van Union SG, sprak voor de eerste keer met de pers. De Duitse vervanger van Karel Geraerts is zeer onder de indruk van de opmars van Union en vertelt wat zijn doel is bij Union.

Blessin uit zich zeer complimenteus wanneer het gaat over de ontwikkeling van de club in de afgelopen drie seizoenen. "Ze hebben drie fantastische jaren achter de rug, mijn doel is om even succesvol te zijn", citeert Het Laatste Nieuws Blessin.

Volgens Blessin passen hij en Union uitstekend bij elkaar. De Duitser is zeer content met zijn nieuwe avontuur bij Union. “We hebben zoveel gemeen in onze voetbalvisie. Natuurlijk legt elke coach zijn eigen accenten, maar momenteel loopt er al zoveel gelijk met mijn eigen filosofie. De mentaliteit van de spelers is fantastisch, heb ik vandaag al gemerkt”, besluit Blessin.

Blessin zelf heeft een verleden als hoofdtrainer bij de jeugdopleiding van RB Leipzig. Van Leipzig U19 trok Blessin naar KV Oostende waar hij anderhalf seizoen aan het roer stond. In het najaar van 2021 zette hij de stap naar het Italiaanse Genoa dat hem in december 2022 ontsloeg. Nu start Blessin aan zijn nieuwe avontuur bij Union.