'Akkoord over contractontbinding: PSG geeft vertrekkende Galtier miljoenen mee'

'Akkoord over contractontbinding: PSG geeft vertrekkende Galtier miljoenen mee'

04-07-2023 21:23
5

Paris Saint-Germain en Christophe Galtier hebben een prinipeakkoord bereikt over een vroegtijdige beëindiging van zijn contract, meldt L'Équipe. De trainer van de Franse landskampioen had nog een verbintenis tot medio 2024. 

'Christophe Galtier is niet langer de coach van PSG', weet L'Équipe dinsdagavond te melden. Een breuk tussen de trainer en de club was al langer aanstaande, maar is nu dus officieel beklonken volgens het Franse medium. De Parijzenaren geven hem naar verluidt een bedrag van tussen de 9 en 10 miljoen euro mee. 

Deze avond worden er nog enkele documenten ondertekend, maar dat alles zal ruim afgerond zijn voordat Luis Enrique, de nieuwe trainer van PSG, wordt gepresenteerd. Volgens L'Équipe gebeurt dat woensdagmiddag om 14.00 uur. 

Zodoende komt er na al na één jaar een einde aan de samenwerking tussen PSG en Galtier, die onlangs werd opgepakt vanwege vermeende discriminatie in de periode dat hij nog trainer was van OGC Nice. In december verschijnt hij voor de correctionele rechtbank.