Oekraïne verrassend langs Frankrijk in kwartfinale EK21 onder leiding van Mudryk

Oekraïne verrassend langs Frankrijk in kwartfinale EK21 onder leiding van Mudryk

03-07-2023 08:30

Jong Oekraïne heeft zondagavond voor een stunt gezorgd op het EK O21. Onder aanvoering van vleugelaanvaller Mykhailo Mudryk werd Jong Frankrijk verslagen, waardoor de Oekraïners zich plaatsen voor de halve finale. 

Bij Jong Frankrijk stonden spelers als Rayan Cherki en Maxence Caqueret in de spotlights. Bij Jong Oekraïne waren de ogen gericht op Chelsea-aanvaller Mudryk. Het waren de Fransen die de score openden. Bradley Barcola gaf de bal aan Cherki, die vervolgens na een fraaie actie de 1-0 maakte. De leeftijdsgenoten uit Oekraïne kwamen ruim tien minuten later op gelijke hoogte. Georgi Sudakov verzilverde een door Mudryk versierde strafschop. 

Jong Oekraïne nam op slag van rust de leiding. Na een werkelijk prachtige pass van Mudryk werkte Heorhiy Sudakov binnen. In het tweede bedrijf lukte het de Fransen nauwelijks om echt gevaarlijk te worden. Er werd nog een doelpunt afgekeurd door de VAR, maar na de 1-3 van Artem Bondarenko was het klaar. 

Door de zege nemen de Oekraïners het in de halve finale van het EK op tegen Jong Spanje, dat zaterdag te sterk was voor Jong Zwitserland. Die wedstrijd begint komende woensdag om 21.00 uur. De andere halve finale, die drie uurder begint, gaat tussen Jong Israël en Jong Engeland.