'Manchester City is dicht bij komst Gvardiol, duurste verdediger ooit'

'Manchester City is dicht bij komst Gvardiol, duurste verdediger ooit'

3 juli om 08:05
Laatste update: 3 juli om 08:07

Manchester City is dicht bij de komst van Josko Gvardiol. De gesprekken met RB Leipzig zijn vergevorderd, melden onder meer Sky Sports en The Times.

Volgens de Britse media trapt de Premier League-kamioen en Champions League-winnaar het gaspedaal in voor de Kroatische verdediger, die een belangrijke concurrent van Nathan Aké moet worden. Leipzig verlangt honderd miljoen euro plus bonussen, waardoor Gvardiol de duurste verdediger ooit zal worden. Hij onttroont Harry Maguire, voor wie Manchester United zo'n 87 miljoen betaalde.

Gvardiol is pas 21 jaar, maar wordt nu al gezien als één van de beste verdedigers ter wereld. Zowel bij Kroatië als bij Leipzig is hij een steunpilaar. De Bundesliga-topclub pikte hem twee jaar geleden nog voor achttien miljoen op bij Dinamo Zagreb en lijkt nu dus een veelvoud te ontvangen. "Josko en zijn adviseurs hebben ons kenbaar gemaakt dat hij naar Manchester City wil", bevestigt technisch directeur Max Eberl in de Leipziger-Volkszeitung.

De komst van Gvardiol maakt de toekomst van Aymeric Laporte in het Etihad Stadium onzeker, stelt The Times. Manager Pep Guardiola kan centraal achterin ook al een beroep doen op Manuel Akanji, Aké, John Stones en Rúben Dias. Gvardiol komt één landgenoot tegen bij The Citizens: eerder deze zomer kwam Mateo Kovacic al over van Chelsea.