'RSC Anderlecht gaat voor de komst van voormalige Moeskroen-speler'

'RSC Anderlecht gaat voor de komst van voormalige Moeskroen-speler'

01-07-2023 22:45
15

Bij RSC Anderlecht blijft het wachten op de eerste nieuwe aanwinsten. De Brusselaars zijn wel op zoek naar versterking op flink wat posities, waaronder op de rechtsachter. Op die positie zou Cristian Manea weleens de nieuweling kunnen worden.

Bij het Roemeense Sport valt namelijk te lezen dat Anderlecht het vizier heeft gericht op Manea, de 25-jarige Roemeense international die in het verleden nog uitkwam voor Royal Excelsior Moeskroen. Nu is hij in eigen land echter actief voor CFR Cluj, waar hij zich in de kijker heeft gespeeld van Anderlecht.

Paars-wit is naar verluidt echter niet de enige ploeg die interesse toont. Ook Panathinaikos en Dinamo Zagreb worden genoemd als potentiële bestemmingen voor Manea. De verdediger heeft bij Cluj nog een contract tot medio 2024 en kan dus voor een lage som in huis worden gehaald.

Afgelopen seizoen kwam Manea nog 46 keer uit voor CFR Cluj. Daarin was de rechtsachter, die bij Anderlecht de aan een vertrek gelinkte Amir Murillo moet vervangen, goed voor vijf doelpunten en zes assists.