Man Utd neemt afscheid van Weghorst, ook update over situatie De Gea

Man Utd neemt afscheid van Weghorst, ook update over situatie De Gea

30-06-2023 21:46
1

Manchester United heeft vrijdag afscheid genomen van Wout Weghorst. Het avontuur van de Nederlandse spits op Old Trafford is voorbij, zo bevestigt de Premier League-grootmacht in een update over de spelers met een aflopend contract.

The Mancunians namen Weghorst in januari op huurbasis over van Burnley. Een huurperiode bij Besiktas werd daarvoor afgebroken. De 22-voudig Oranje-international speelde uiteindelijk zeventien competitieduels, waarin hij niet tot scoren kwam. Hij keert nu terug naar Burnley, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft. United maakt ook bekend dat de van Bayern München gehuurde Marcel Sabitzer vertrekt.

'Beiden hebben een bijzondere bijdrage geleverd in het winnen van de League Cup en het bereiken van de derde plaats in de Premier League. Zo gaf Weghorst de assist op de cruciale goal van Marcus Rashford in de League Cup-finale tegen Newcastle United op Wembley', schrijft de club op zijn website. 

United geeft ook een korte update over David de Gea. 'David de Gea's contract loopt af, maar de gesprekken over een langere samenwerking lopen nog', klinkt het. De Spaanse keeper had een optie in zijn verbintenis, maar United besloot die niet te lichten. Manager Erik ten Hag zou hopen op de komst van Andre Onana.

United meldt verder nog dat Di'Shon Bernard en Axel Tuanzebe vertrekken bij de club. Zij zijn transfervrij.