'Liverpool optimistisch over onderhandelingen voor droomaankoop van 70 miljoen'

'Liverpool optimistisch over onderhandelingen voor droomaankoop van 70 miljoen'

30-06-2023 14:35

Liverpool is erg overtuigd dat de club Dominik Szoboszlai deze zomer kan binnenhalen. Dat meldt The Athletic vrijdag. Eerder leek een deal vrij gecompliceerd, maar inmiddels heeft Liverpool betere kaarten in handen.

Szoboszlai zou een afkoopclausule van zeventig miljoen euro in zijn contract hebben staan, maar RB Leipzig is nog in onderhandeling met Liverpool over de prijs. The Reds zijn echter steeds meer overtuigd van de deal. De twee clubs zijn de laatste weken al veel met elkaar in gesprek, omdat Fabio Carvalho op huurbasis de omgekeerde weg zal bewandelen. Hij zal vrijdag zijn handtekening onder een huurovereenkomst van een jaar zetten.

Newcastle United zou eerder ook interesse hebben in de Hongaar, maar The Magpies zijn inmiddels afgehaakt. Liverpool wil nu meer druk gaan zetten op Leipzig en de Engelsen hopen de deal snel rond te krijgen. De gesprekken rond een overstap van de 22-jarige middenvelder gaan vrijdag weer verder, maar er is nog geen sprake van een akkoord.

Szoboszlai werd in 2021 voor 22 miljoen euro overgenomen van RB Salzburg. Afgelopen seizoen speelde de Hongaar 31 competitieduels. Daarin maakte hij zes goals en gaf hij acht assists.