'Doelman Onana gaat Man United de helft van het transferbudget kosten'

'Doelman Onana gaat Man United de helft van het transferbudget kosten'

29-06-2023 19:26
1

Andre Onana is inderdaad in beeld bij Manchester United, maar het wordt niet makkelijk voor The Red Devils om hem binnen te halen. Dat schrijft The Times. Onana moet bijna 65 miljoen euro kosten, wat meer dan de helft van het gehele transferbudget van United is.

De kans is goed aanwezig dat David de Gea vertrekt bij Manchester United, nu zijn contract afloopt en er nog steeds geen akkoord over een verlenging op tafel ligt. Het was al duidelijk dat Onana, die de Nederlandse manager Erik ten Hag nog kent van hun tijd bij Ajax, in beeld is op Old Trafford. Nu heeft de nummer drie van de Premier League ook contact gemaakt met de goalie van Internazionale.

Zoals gezegd moet Onana dus een kleine 65 miljoen euro kosten. Dat terwijl Ten Hag op dit moment 'slechts' 115 miljoen heeft te besteden in deze transferwindow. Doordat Man United vorig jaar zo'n 230 miljoen heeft uitgegeven op de transfermarkt, moet het opletten dat de Fair Play-regels van de Premier League niet verbroken worden.

Ten Hag wil daarnaast ook graag een middenvelder en spits verwelkomen, waardoor een transfer van Onana gecompliceerd lijkt. Vorig jaar pikte Inter de international nog transfervrij op bij Ajax, nadat hij na veel rumoer zijn aflopende contract niet verlengde. In Milaan speelde Onana captain Samir Handanovic uit de basis.

De mogelijke transfer van Onana kan Internazionale weer meer onderhandelingsruimte geven om Rode Duivel Romelu Lukaku over te nemen van Chelsea.