ManUnited manager blokkeert transfer

'ManUnited-manager trekt aan de handrem en gaat voor transfer liggen'

29 juni om 17:14

Erik ten Hag, de Nederlandse hoofdtrainer van Manchester United, heeft een transfer van Manchester United-doelman Tom Heaton hoogstpersoonlijk geblokkeerd. De ervaren sluitpost kon verkassen naar promovendus Luton Town, maar Ten Hag steekt daar door de onduidelijkheid rondom David de Gea dus een stokje voor. Op dit moment is Heaton namelijk de eerste doelman van The Red Devils.

Dat schrijft The Telegraph. Heaton kon bij Luton Town eerste keeper worden, maar daar komt het voorlopig nog niet van. De goalie wilde de stap graag maken, maar Ten Hag heeft de 37-jarige routinier laten weten dat hij deze zomer niet mag vertrekken. Zoals het er nu voorstaat, wordt Heaton namelijk de eerste doelman bij de start van het seizoen.

Er is namelijk grote onduidelijkheid over de toekomst van De Gea. Zijn contract loopt dit weekend af, terwijl er na moeizame onderhandelingen nog steeds geen akkoord op tafel ligt. Als De Gea daadwerkelijk vertrekt, gaat United op zoek naar een nieuwe doelman. Onder meer Andre Onana is in beeld, maar zo lang er nog geen nieuwe eerste keeper is, zal Heaton dus onder de lat staan.

Na een verhuurperiode bij Nottingham Forest is Dean Henderson ook weer terug op Old Trafford, maar hij is door een operatie aan zijn dijbeen voorlopig niet beschikbaar.