'Hernandez maakt overstap van Bayern Munchen naar Paris Saint-Germain, 40 miljoen'

'Hernandez maakt overstap van Bayern Munchen naar Paris Saint-Germain, 40 miljoen'

29-06-2023 15:25
3

Het is zeker: Lucas Hernández gaat Bayern München verruilen voor Paris Saint-Germain. Dat meldt L'Équipe. Naar verluidt is er een transfersom van veertig miljoen euro, exclusief bonussen, gemoeid bij de overgang.

De transfer van Hernández is al een tijdje in de maak en gaat donderdag of vrijdag helemaal afgerond worden: dan tekent de linkspoot voor drie jaar in Parijs, nadat hij medisch gekeurd is. Bij PSG is men gecharmeerd van het karakter en de veelzijdigheid van de Frans international. Dat geldt overigens niet voor de fans van de Franse kampioen: zij maakten recent duidelijk dat Hernández niet welkom is in het Parc des Princes, omdat hij geboren is in Marseille.

Bayern München heeft de opvolger van Hernández al zo goed als binnen. Der Rekordmeister gaat Kim Min-jae voor een slordige vijftig miljoen euro overnemen van Napoli. Het lijkt erop dat de Zuid-Koreaan een centraal duo gaat vormen met Matthijs de Ligt. Vanwege een kruisbandblessure speelde Hernández afgelopen seizoen amper samen met de Nederlander.

Toen directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzić nog actief waren bij Bayern, was een vertrek van Hernández onbespreekbaar. Dat is nu dus niet meer het geval. In totaal speelde de wereldkampioen vier jaar in München, nadat Bayern hem in 2019 voor tachtig miljoen euro ophaalde bij Atlético Madrid. Hernández wordt de eerste zomeraanwinst van Paris Saint-Germain.