Verbruggen schuwt grote woorden niet na EK-uitschakeling: We hebben gefaald

Verbruggen schuwt grote woorden niet na EK-uitschakeling: "We hebben gefaald"

28-06-2023 13:38
7

Bart Verbruggen staat erom bekend openlijk en onderbouwd zijn mening te kunnen geven. De doelman van RSC Anderlecht reageert niet anders na de uitschakeling van Nederland op het EK voor beloften. Hij vindt dat Jong Oranje gefaald heeft. 

Net als de Jonge Duivels gingen ook de beloften van Nederland eruit in poule A. Een gelijkspel tegen Georgië (1-1) bleek onvoldoende om door te stoten naar de kwartfinales. Omdat ons land in het slot nog verloor van Portugal (1-2), werd die laatste de lachende derde. "Dit is een harde klap", zei een diep teleurgestelde Verbruggen na afloop tegen de NOS. "Dit EK was een fantastisch mooie ervaring. Ik heb er volle bak van genoten, maar het was veel te kort. We hebben gefaald." 

Straffe taal, zeker als je de uitspraken van Verbruggen afweegt aan die van zijn bondscoach, Erwin Van de Looi. Die verklaarde op het persmoment dat zijn ploeg juist niet had gefaald. "Je faalt niet altijd als je verliest", zei hij onder meer. Verbruggen gaat daar niet mee akkoord en legt de vinger op de zere plek. Net als bij de Belgische beloften ontbrak het de Nederlanders aan efficiëntie. "Al heb ik ook het gevoel dat het dit EK nergens echt meezat. Nu ook weer twee keer op de paal. Al met al net niet. Maar dat is geen excuus."