UPDATE: 'Vanheusden momenteel in Luik, Standard richt alle pijlen op hem'

UPDATE: 'Vanheusden momenteel in Luik, Standard richt alle pijlen op hem'

28-06-2023 12:01 Laatste update: 18:03
30

Standard Luik haalde deze zomer al enkele versterkingen in huis, stuk voor stuk jongeren van over het Kanaal. De clubleiding beseft evenwel dat er ook nood is aan wat meer ervaring en leiderschap. Zinho Vanheusden past helemaal in dat plaatje. Standard zou haar ex-speler graag terughalen.

In de jeugd kwam Vanheusden al zo'n zeven jaar uit voor De Rouches en van 2018 tot 2021 werkte hij er 76 wedstrijden af op profniveau. Nu bekijkt Standard de optie om de Limburger voor een derde keer aan zich te binden, weet Het Laatste NieuwsDe voorbije jaren zijn niet al te gemakkelijk geweest voor hem. In zijn laatste periode op Sclessin liep hij een zware knieblessure op. Ook nadien sukkelde Vanheusden regelmatig met (kleinere) lichamelijke letsels.

Daarom is de mandekker op zoek naar een vertrouwde plek om zijn beste niveau weer terug te vinden. Standard voelt zich daardoor aangesproken. Een belangrijk voordeel voor de Luikenaars is dat ook Internazionale, nog steeds de moederclub van Vanheusden, dat idee wel genegen is. I Nerazzurri beseffen dat hij in de eerste plaats nood heeft aan speelminuten.

De voorbije twee jaar na zijn definitieve overstap naar Inter knelde daar het schoentje. Vanheusden werd achtereenvolgens uitgeleend aan Genoa FC en AZ, maar lag daar telkens vaker in de lappenmand dan dat hij op het veld stond. Nu zou onze landgenoot wel opnieuw fit zijn. Inter zou denken aan een nieuwe uitleenbeurt, eventueel mét aankoopoptie. In Milaan heeft Vanheusden nog een overeenkomst voor drie jaar lopen.

Update: 

Ook Sacha Tavolieri bevestigt dat Standard en Inter Milan ing esprek zijn rond een mogelijk terugkeer van Vanheusden. De jonge Belg zou volgens Tavolieri's tweet momenteel zelf in Luik zijn. Hij zou samen met de dokter tests gedaan hebben voor zijn knie. Volgens Tavolieri zou Vanheusden de grote prioriteit van 777 zijn, die sinds de overname de verdediger als grote target zien.