'Standard grijpt toch nog mis voor Andersen, Luton Town pikt verdediger in'

'Standard grijpt toch nog mis voor Andersen, Luton Town pikt verdediger in'

26-06-2023 22:32

Standard Luik wist al drie versterkingen van over het Kanaal naar de Vurige Stede te loodsen, maar een vierde komt er voorlopig niet van. Mads Andersen stond nochtans erg hoog op het verlanglijstje. Ondanks een overeenkomst met zijn huidige club, Barnsley FC, is er alsnog een kink in de kabel gekomen.

Standard is al enkele weken druk in onderhandeling met Barnsley. Bij die club hoopt het Andersen los te weken, een Deense centrale verdediger van 1,94 meter. Le Soir weet dat er zelfs een akkoord gevonden was over een transfersom van één miljoen euro, maar nu heeft Barnsley een andere beslissing genomen. Meer dan waarschijnlijk verkoopt het Andersen aan Luton Town, dat onlangs een historische promotie naar de Premier League bewerkstelligde.

Dat zou een streep door de rekening zijn van Standard, dat hard op zoek is naar versterking centraal achterin. Met Noë Dussenne en (hoogstwaarschijnlijk ook) Kostas Laifis vertrekken daar immers twee ervaren spelers die het afgelopen seizoen nog veel minuten maakten. Andersen leek de gedroomde opvolger. De 25-jarige Deen speelt sinds 2019 voor Barnsley. Zelfs toen de club in 2022 degradeerde van de Championship naar de League One, bleef hij zijn club trouw. Deze zomer zoekt hij wel andere oorden op, meer dan waarschijnlijk richting Luton Town.

Standard vist dus achter het net, maar deed de voorbije weken wel al goede zaken met spelers met een Britse achtergrond. Isaac Price en Aiden O'Neill stapten al definitief over naar de Luikenaars, terwijl ook Romaine Mundle hard op weg lijkt. Hij zou overkomen van Tottenham Hotspur.