Bondscoach Jong Portugal: Volgens Martínez veel A-kern bij België

Bondscoach Jong Portugal: "Volgens Martínez veel A-kern bij België"

26-06-2023 17:02
7

De Belgische Beloften spelen dinsdag hun laatste groepswedstrijd van dit EK in Roemenië en Georgië. De Belgische Beloften staan dan tegenover het Jong Portugal van bondscoach Rui Jorge. De bondscoach geeft aan dat hij de nodige informatie heeft verkregen van ex-bondscoach Roberto Martinez.

Bondscoach Jorge heeft extra informatie kunnen winnen door te spreken met de oud-bondscoach van de Rode Duivels, Roberto Martinez. Jorge meldt het volgende over de Belgische Beloften. "Dat ze heel veel kracht hebben in hun team, ja. En dat er eigenlijk veel spelers in de selectie zitten die eigenlijk al bij de A-ploeg horen", citeert Het Laatste Nieuws Jorge.

Jong Portugal heeft het zelf niet meer in de hand na een nederlaag tegen Georgië en een gelijkspel tegen Nederland. Er moet gewonnen worden en Jorge ziet in de Belgische Beloften een flink obstakel. "We moeten opletten voor hun diepgang en tegelijk zelf aanvallend meer kwaliteit brengen. Het wordt een wedstrijd tussen twee sterke teams, die makkelijk kansen creëren”, besluit Jorge.

Dinsdagavond staan beide ploegen tegenover elkaar in de laatste wedstrijd van de groepsfase. De wedstrijd vindt plaats om 18:00, tegelijkertijd met Jong Oranje tegen Jong Georgië. Direct na het laatste fluitsignaal is duidelijk wie van de vier doorgaan naar de volgende ronde.