PSG-ultra's waarschuwen mogelijke aankoop: 'Je bent niet welkom hier'

PSG-ultra's waarschuwen mogelijke aankoop: 'Je bent niet welkom hier'

26-06-2023 14:20
3

De fanatieke aanhang van Paris Saint-Germain zit niet te wachten op Lucas Hernández. De Franse kampioen is dicht bij de komst van de Franse verdediger, maar die hoeft duidelijk niet op een warm welkom te rekenen in het Parc des Princes.

Hernández stuurt aan op een vertrek bij Bayern, dat hem vier jaar geleden voor tachtig miljoen euro overnam van Atlético Madrid. Nu lijkt hij zo'n veertig miljoen op te leveren, mede doordat zijn contract volgend jaar afloopt. PSG ziet hem als een buitenkansje, maar daar denkt supportersgroep Collectif Ultras Paris (CUP) net iets anders over.

Voorzitter Romain Mabille van de ultra's laat weten dat hij tegen de transfer van de 27-jarige mandekker is. Dat heeft alles te maken met zijn afkomst. Hoewel Hernández is opgeleid door Atlético, stond zijn wieg in Marseille. 'Jullie zijn hier niet welkom, de marseillais. Dat gaan we je laten merken', schrijft Mabille op Instagram, waarbij hij ook doelt op broertje Theo Hernández van AC Milan.

Dat de supporters van PSG bijzonder hard kunnen zijn ondervonden ook Lionel Messi en Neymar afgelopen seizoen. De Argentijnse ster werd meermaals uitgefloten, terwijl de harde kern zelfs protesteerde bij het huis van de Braziliaan.