'Na Messi en Busquets geeft Inter Miami gas voor ultieme Barcelona-hereniging'

'Na Messi en Busquets geeft Inter Miami gas voor ultieme Barcelona-hereniging'

24-06-2023 18:18

Na het aantrekken van Lionel Messi en Sergio Busquets gaat Inter Miami nu werk maken van de komst van Jordi Alba. De Amerikanen gaan de gesprekken met de Spaanse linksback in de komende dagen intensiveren, zo meldt Marca. Alba heeft echter ook veel andere opties.

Het is al even duidelijk dat Alba op de radar staat van Inter Miami. Nadat de komst van Busquets vrijdag officieel werd, gaat de MLS-club nu doorpakken voor de komst van zijn oud-teamgenoot. Het is de bedoeling dat de gesprekken met Alba in de komende dagen geïntensiveerd worden, zo klinkt het.

In Miami kan Alba dus weer samen gaan spelen met Busquets en Messi, met wie hij een goede band heeft. Dat spreekt de Spaans international aan, maar het is geen uitgemaakte zaak dat hij wil vertrekken uit Europa: Alba heeft nog geen knoop doorgehakt over zijn toekomst. Hij heeft meerdere ijzers in het vuur: er is eveneens belangstelling vanuit La Liga, de rest van Europa en Saudi-Arabië voor Alba.

Alba speelde in totaal elf jaar in het eerste elftal van Barcelona. Hij is ook afkomstig uit de jeugdopleiding van de Catalanen, maar redde het in de eerste instantie niet. Recent mocht Alba als aanvoerder van Spanje nog de Nations League-beker omhoog tillen in De Kuip.