'Tottenham gaat voor jonge Nederlander, Van de Ven op shortlist van Engelse club'

'Tottenham gaat voor jonge Nederlander, Van de Ven op shortlist van Engelse club'

24-06-2023 18:07

Micky van de Ven staat in de serieuze belangstelling van Tottenham Hotspur. Dat meldt Fabrizio Romano. De Premier League-topclub voerde al de eerste gesprekken met de zaakwaarnemer van de Nederlandse verdediger.

Van de Ven maakt een sterke ontwikkeling door bij VfL Wolfsburg, waar hij is uitgegroeid tot een vaste waarde. Eerder werd Liverpool al met de Nederlander in verband gebracht, maar volgens Romano maakt nu Tottenham Hotspur werk van een transfer.

Van de Ven staat op een shortlist bij de Londenaren, samen met onder anderen Edmond Tapsoba van Bayer Leverkusen. Spurs waardeert beide spelers, stelt de transferexpert. De eerste gesprekken tussen het kamp van de Jong Oranje-speler en de Premier League-club vonden al plaats. De 22-jarige Van de Ven heeft nog een contract tot medio 2027 bij Wolfsburg, dat dan ook een forse transfersom lijkt te verlangen.

Spurs wil onder Angelos Postecoglou de weg omhoog inzetten. The Lilywhites eindigden het afgelopen seizoen teleurstellend als achtste. Van de Ven en Tapsoba zijn in beeld als vervanger van Davinon Sánchez, die wil vertrekken. Daarnaast is de toekomst van Clément Lenglet nog ongewis. Hij werd gehuurd van FC Barcelona. Alleen Cristian Romero is onomstreden centraal achterin.