OFFICIEEL: Justin Kluivert rondt miljoenentransfer naar Engeland af

OFFICIEEL: Justin Kluivert rondt miljoenentransfer naar Engeland af

23 juni om 22:26

Justin Kluivert speelt komend seizoen voor Bournemouth. De nummer vijftien van het voorbije Premier League-seizoen neemt de Nederlandse aanvaller over van AS Roma

The Cherries betalen zo'n twaalf miljoen euro voor Kluivert, die een contract voor vijf seizoenen tekent. De 23-jarige buitenspeler completeert daarmee de Big Five. Eerder kwam hij uit voor het Duitse RB Leipzig, Franse OGC Nice, Spaanse Valencia en Italiaanse AS Roma.

De Romeinen verhuurden Kluivert het afgelopen seizoen aan Valencia, dat zich nipt wist te handhaven in La Liga, maar mede door de financiële positie geen gebruik maakte van de optie tot koop. De tweevoudig Oranje-international was in 29 officiële duels goed voor acht goals en twee assists. 

'We kijken er allemaal enorm naar uit om met Justin te werken', aldus Neill Blake, chief executive van Bournemouth. 'Het is een speler waarvan we overtuigd zijn dat het een grote toevoeging is aan onze selectie en bovendien iemand waar onze supporters van zullen gaan genieten.'

Voor Kluivert was al duidelijk dat hij niet wilde terugkeren in het Stadio Olimpico. I Giallorossi nam hem in 2018 nog voor 17,5 miljoen euro over van Ajax, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Kluivert gaat bij Bournemouth samenwerken met manager Andoni Iraola, die overkwam van Rayo Vallecano.