OFFICIEEL: Na vertrek bij Dortmund tekent Guerreiro bij Bayern München

OFFICIEEL: Na vertrek bij Dortmund tekent Guerreiro bij Bayern München

23-06-2023 11:44

Raphaël Guerreiro is officieel speler van Bayern München. Dat meldt de Duitse topclub vrijdagochtend. De 29-jarige Portugees heeft voor drie jaar getekend bij de landskampioen.

De verdediger annex middenvelder maakt de pikante overstap op transfervrije basis. Guerreiro speelde de afgelopen zeven seizoen bij rivaal Borussia Dortmund, dat hem in 2016 overnam van FC Lorient. De Portugees speelde maar liefst 224 duels voor Dortmund, waarin hij veertig doelpunten en vijftig assists wist te produceren.

Guerreiro is niet de enige speler die Borussia Dortmund transfervrij verlaat voor een overstap naar Bayern. Robert Lewandowski ging hem al voor in 2014. Bayern kaapte eerder Mario Götze en Mats Hummels weg uit het Signal Iduna Park.

"Toen het telefoontje van FC Bayern kwam, was mijn beslissing snel genomen", aldus Guerreiro op de clubsite van Bayern. "Het is een eer voor mij om voor deze grote club te spelen en ik waardeer trainer Thomas Tuchel ook enorm van onze tijd samen in Dortmund. Ik ben een speler die altijd graag de bal heeft, speelt om te domineren en kansen wil creëren. Ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk titels te winnen. Dat is de filosofie van FC Bayern."