Raskin over Openda: “Om hem plezier te doen, zeggen we dat hij een ster is”

Raskin over Openda: “Om hem plezier te doen, zeggen we dat hij een ster is”

22-06-2023 10:28
5

De Belgische beloften speelden woensdag op knappe wijze gelijk tegen Jong Oranje. De Nederlanders worden gezien als een van de favorieten voor de eindwinst, maar de jonge Rode Duivels bewezen dat ook België daartoe behoort. Nicolas Raskin blijft nederig.

Hoe ver kunnen de beloften geraken? Deze vraag kreeg Raskin op zich afgevuurd in een interview met RTBF. "Wanneer is het toernooi een succes? Als we een paar goede prestaties neerzetten, België goed vertegenwoordigen en een goede show neerzetten”, klinkt het bij de voormalige middenvelder van Standard. “We moeten blij zijn met onszelf en de fans moeten ook blij zijn met ons.”

“Er zijn niet echt sterren in onze kleedkamer. We zijn allemaal gelijk. Is Loïs veranderd? Nee, hij is nog steeds dezelfde. Om hem een plezier te doen, zeggen we dat hij de ster is”, lacht Raskin. “Hij is een topper!”

“Zijn Charles De Ketelaere en Loïs Openda de sterren van de buitenkant? Ja, ze zijn belangrijk, maar we hebben andere belangrijke jongens zoals Largie Ramazani, Michel-Ange Balikwisha en zelfs Anthony Descotte. We hebben een complete ploeg, dus iedereen kan meedoen en iets bijdragen."