CL-opponent van Genk onder de loep ‘Servette stug met oude bekende in de spits’

CL-opponent van Genk onder de loep ‘Servette stug met oude bekende in de spits’

21-06-2023 14:00 Laatste update: 15:11
1

De Champions League tegenstander van KRC Genk is bekendgemaakt, de Limburgers nemen het op tegen het Zwitserse Servette FC. Voetbalprimeur.be neemt de Zwitserse ploeg onder de loep, wat kan Genk verwachten van Servette.

Naam: Servette (Zwitersland)
Stadion: Stade de Genève, capaciteit: 30.084 toeschouwers
Eindstand vorig jaar: 2e in de Zwitserse Super League
Trainer: Alain Geiger
Aantal keer kampioen in eigen land: 17x

Degelijk seizoen gedraaid
Servette heeft een degelijk seizoen achter de rug in de Zwitserse Super League, de ploeg zette een eindsprint in waardoor de tweede plaats bereikt werd achter Young Boys. Servette wist nipt tweede te eindigen, Servette had slechts een punt meer dan nummer drie FC Lugano.

Het gat met nummer één Young Boys bleef zeer groot, Young Boys had maar liefst zestien punten meer verzameld dan Servette. Toch blijft het een sterke prestatie, aangezien Servette een ploeg als FC Basel op een ruime achterstand van elf punten wist te houden.

Stugge ploeg
Waar moet Genk op letten voor het aankomende tweeluik in de Champions League tegen Servette? Servette toont zich een stugge ploeg. Servette behaalde slechts een miniem verschil in doelpunten voor en doelpunten tegen, dit betekent dat de ploeg goed in staat is om een krappe overwinning over de streep te trekken.

Ervaren doelman kapitein
De ploeg wordt aangestuurd vanaf achteruit, de aanvoerder van de Zwitsers is de 30-jarige Zwitserse doelman Jérémy Frick, die alle nationale jeugdteams doorliep maar net niet het nationale elftal van Zwitserland haalde.

3-4-3 in een ruit
Servette komt uit in een 3-4-3 formatie, de ploeg speelt met een drie verdedigers, vier middenvelders in een ruit en drie aanvallers. Servette speelt met een échte nummer 10, dit is de 22-jarige Zwitser Alexis Antunes. Toch zijn de statistieken van Antunes niet schrikbarend, zo scoorde hij in 32 wedstrijden drie keer en leverde hij één assist af.

Gevaarlijke spits
Servette beschikt in de aanval met Chris Bedia (ex-Sporting Charleroi) over een spits die het net weet te vinden, de spits maakte in 25 wedstrijden twaalf doelpunten.  Ook de buitenspelers van Servette zijn effectief voor het doel, zo wist buitenspeler Miroslav Stevanovic ook elf keer een doelpunt te prikken.