Duitsland opnieuw onderuit, kritiek en druk op bondscoach Flick neemt toe

20-06-2023 23:33
2

Het is crisis bij de Duitse nationale ploeg. Dinsdag verloor de ploeg van bondscoach Hansi Flick opnieuw. Colombia was met 0-2 te sterk in Gelsenkirchen.

Duitsland verloor afgelopen vrijdag ook al van Polen en van de vijf wedstrijden daarvoor werd alleen van Peru gewonnen. Halverwege de eerste helft moest Marc-André ter Stegen twee keer redding brengen. Allereerst op een Colombiaanse kopstoot en vervolgens op een klimaatactivist.

In de tweede helft namen de Colombianen de voorsprong. Liverpool-aanveller Luis Díaz scoorde prachtig met zijn hoofd. Juan Cuadrado, die de assist verzorgde bij de 0-1, maakte even later de beslissende 0-2. Ter Stegen stopte in de slotfase nog een strafschop en voorkwam daarmee een derde Colombiaanse treffer.

Door de nieuwe nederlaag zal de kritiek en de druk op Flick hevig toenemen. Over een kleine drie maanden moet Duitsland weer aan de bak. Dan staat er een tweetal oefenwedstrijden op het programma, tegen respectievelijk Japan en Frankrijk. De Duitse media zullen ondertussen hun messen slijpen.