Rode Duivels overtuigen niet, maar kapitein Lukaku en Bakayoko maken het verschil

20-06-2023 22:37 Laatste update: 22:42
42

De Rode Duivels deden dinsdag wat ze moesten doen tegen Estland, winnen. Overtuigend was het evenwel niet. De Belgen haalden het met 0-3 door twee doelpunten van aanvoerder Romelu Lukaku voor de rust en een goal van Johan Bakayoko in de slotfase.

Voor de match ging het vooral over de afwezigheid van Courtois. De doelman was ontevreden dat hij in de vorige match de aanvoerdersband niet mocht dragen en gaf forfait voor het duel tegen Esland. Zelf hield de doelman het van Real Madrid bij een knieblessure.

Door de afwezigheid van Courtois mocht Lukaku net zoals tegen Oostenrijk de aanvoerdersband dragen. Het was de kapitein van de Belgen die in woelige tijden de Rode Duivels tegen Estland aan de zege hielp. Voor de rust scoorde de spits twee keer in drie minuten.

De goals van Lukaku in de 37e en de 40e minuten waren haast de enige hoogtepunten van de eerste helft. De Belgen speelden te slordig. Tielemans speelde te ver naar achteren. De flanken konden niet doorbreken en het was zoeken naar elkaar. Estland was te zwak om de matige Rode Duivels pijn te doen.

Debuut Deman
Na de rust werd het spelbeeld er niet beter op. Tedesco voerde nog de nodige wissels door. Onder meer Vertonghen en Lukaku gingen naar de kant. Daardoor mocht Carrasco even de aanvoerdersband dragen. Sels – de vervanger van Courtois – kwam nooit in de problemen. Helemaal in het slot mocht Deman zijn debuut nog vieren. Bakayoko zette uieindelijk vlak voor het einde de 0-3 eindstand op het bord. Het was zijn eerste goal als Rode Duivel.