JPL-spelers van niet-Belgische komaf in Golden Boy Index: Meijer en El Khannouss

JPL-spelers van niet-Belgische komaf in Golden Boy Index: Meijer en El Khannouss

20-06-2023 16:20
20

De Golden Boy Index van 2023, waarin de top 100 grootste talenten in Europa staan gerangschikt, is gepubliceerd. Momenteel staat er een vijftal jonge Rode Duivels in met Arthur Vermeeren op de 12e plek. Ook staan er twee JPL-spelers in van niet-Belgische komaf. Deze lijst is nog niet definitief, maar een huidige stand in het klassement.

Spelers die in de Golden Boy Index staan kunnen maximaal een score van 100 behalen. De score wordt bepaald aan de hand van de prestaties van de speler zelf, het aantal gespeelde minuten en de sterkte van de club.

De eerste Jupiler Pro League-speler van niet-Belgische komaf, is de Nederlandse Club Brugge-verdediger Bjorn Meijer (20). De verdediger staat op de 29e plaats in de ranglijst met een score van 73,2. De tweede naam is Bilal El Khannouss. De middenvelder van KRC Genk staat op de 42e plaats met 69,8 punten.

Meijer speelde dit seizoen 35 matchen voor Club Brugge en wist 3 maal te scoren en 6 assists te leveren. El Khannouss kwam voor KRC Genk 39 keer aan spelen toe en wist 1 maal te scoren en 5 assists te geven.