OFFICIEEL: Chelsea stelt Nkunku (25) voor als eerste zomeraanwinst

OFFICIEEL: Chelsea stelt Nkunku (25) voor als eerste zomeraanwinst

20-06-2023 11:48 Laatste update: 11:48
1

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar Chelsea heeft Christopher Nkunku dinsdag officieel gepresenteerd. De 25-jarige middenvelder komt voor zestig miljoen euro over van RB Leipzig en tekent tot de zomer van 2029 op Stamford Bridge.

Nkunku, achtvoudig Frans international, speelde sinds medio 2019 voor Leipzig. Het afgelopen seizoen werd hij met zestien goals topscorer van de Bundesliga en in 2022 werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in Duitsland. Twee keer legde Nkunku met Leipzig beslag op de DFB Pokal. "Ik ben ongelooflijk blij om bij Chelsea te tekenen", zegt de aanvallende middenvelder op de clubsite.

"Na in de Ligue 1 en de Bundesliga te hebben gespeeld, wil ik nu spelen in de Premier League, een van de sterkste competities ter wereld", vervolgt Nkunku. "Ik heb zin in deze uitdaging en zal met trots het shirt van Chelsea dragen." Nkunku geldt bij Chelsea als eerste zomeraanwinst. Afgelopen seizoen gaven The Blues in totaal meer dan zeshonderd miljoen euro uit op de transfermarkt.