Vertonghen over situatie Courtois bij Rode Duivels: “Flinke deuk voor de groep”

Vertonghen over situatie Courtois bij Rode Duivels: “Flinke deuk voor de groep”

19-06-2023 21:03 Laatste update: 21:06
25

Rode Duivel Jan Vertonghen reageert op de beladen situatie rond doelman Thibaut Courtois. Courtois maakte de keuze om na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk niet mee af te reizen naar Estland in verband met de teleurstelling van het gedeelde aanvoerderschap met Romelu Lukaku. De Rode Duivels speelden met 1-1 gelijk tegen het stugge Oostenrijk.

Vertonghen, de centrale verdediger van RSC Anderlecht, wordt gevraagd of hij begrip heeft voor de reactie van Courtois. “Ik zou het zelf niet doen, maar ik ben ook niet de beste doelman van de wereld”, vertelt de Rode Duivel Vertonghen die maar liefst 147-caps op zijn naam heeft staan via Sporza.

Vertonghen vertelt dat hij zelf ook weleens die teleurstelling heeft ervaren. Dat hij verwachtte dat hij aanvoerder zou zijn maar dat vervolgens niet werd. Toch deelt Vertonghen dat hij niet had verwacht dat dit zo heftig was voor Courtois. “Ik wist niet dat het zo diep zat. Als ik het had geweten, had ik er met Thibaut over gesproken", meent Vertonghen.

Vertonghen hoopt dat dit niet al te zwaar zal wegen voor de Rode Duivels. Volgens Vertonghen moet eerst de focus bij de wedstrijd tegen Estland liggen en kan er daarna naar een oplossing worden gezocht.  “Hopelijk kan er dan een oplossing worden gevonden, want dit is een flinke deuk voor de groep”, besluit Vertonghen.