OFFICIEEL: Joselu (33) moet Benzema doen vergeten bij Real Madrid

OFFICIEEL: Joselu (33) moet Benzema doen vergeten bij Real Madrid

19-06-2023 11:16
8

Real Madrid heeft de opvolger van de naar Al-Ittihad vertrokken Karim Benzema snel gevonden. Joselu wordt voor een jaar gehuurd van Espanyol, met een optie tot koop. Dat bevestigt de Koninklijke maandag.

Voor Joselu is het een terugkeer in de Spaanse hoofdstad. De Spaans international werd op zijn twintigste door Real opgepikt bij Celta de Vigo, maar een doorbraak in het Estadio Santiago Bernabéu bleef destijds uit. Via clubs als Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover 96, Newcastle United en Alavés kwam hij vorige zomer bij Espanyol terecht. Daar maakte de 33-jarige spits indruk met zestien goals in La Liga.

Joselu speelde zich ook weer in de kijker bij het Spaans elftal. Tijdens de Final Four van de Nations League viel hij in tegen zowel Italië als Kroatië. Tegen de Italianen vertolkte hij een hoofdrol met zijn winnende treffer kort voor tijd. In de finale benutte hij een penalty tijdens de gewonnen strafschoppenserie.

Volgens Spaanse media betaalt Real Madrid een half miljoen euro aan huurvergoeding, waarna Joselu volgend jaar voor 1,5 miljoen euro definitief kan worden overgenomen. Volgens voorzitter Florentino Perez hoeft er verder niet veel meer verwacht te worden van de Spaanse grootmacht op de transfermarkt. Kylian Mbappé blijft wel een doelwit, maar de Franse ster lijkt pas volgend jaar de overstap te maken.

Joselu is na Jude Bellingham, Fran García en Brahim Díaz de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen. Karim Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard en Mariano Díaz vertrokken uit het Bernabéu.