UPDATE: Courtois gaat niet mee naar Estland voor kwalificatiematch

UPDATE: Courtois gaat niet mee naar Estland voor kwalificatiematch

19-06-2023 08:15 Laatste update: 10:10
68

Thibaut Courtois is de grote afwezige bij de Rode Duivels sinds gisteren. De selectie van Domenico Tedesco kwam bijeen in het hotel om de match van dinsdag tegen Estland voor te bereiden. Doelman Courtois kwam echter niet opdagen vanwege de aanvoerderskwestie. Dat meldt Het Nieuwsblad

Kevin De Bruyne, normaal gesproken aanvoerder van de Rode Duivels, was afwezig. Daardoor zou Romelu Lukaku of Thibaut Courtois de kapitein zijn voor de match tegen Oostenrijk. Dat werd, met ongenoegen van doelman Courtois, uiteindelijk Lukaku.

Courtois was tijdens en na de match tegen Oostenrijk al emotioneel en hard naar ploeggenoten. Vervolgens ontbrak de keeper zondagavond bij de voorbereidingen op de match tegen Estland.

Nu gaan ook meerdere andere mogelijke redenen van afwezigheid rond. Courtois zou licht geblesseerd zijn en de doelman gaat ook trouwen tussen 22 en 28 juni. Het is dan ook nog afwachten op officiële berichtgeving over de reden van afwezigheid.

De Rode Duivels staan dinsdag opnieuw voor een match voor de EK-kwalificatie. Dit keer is Estland de tegenstander in Groep F.

Update: Courtois reist niet mee naar Estland voor de kwalificatiewedstrijd van dinsdag.