Lang in de basis, het Nederlands elftal verliest troostfinale van Italië

Lang in de basis, het Nederlands elftal verliest troostfinale van Italië

18-06-2023 17:19
19

Het Nederlands elftal heeft zondagmiddag in een teleurstellende Nations League-troostfinale verloren van Italië. De dramatische eerste helft bleek uiteindelijk ondanks een beter en meer gelijkopgaand tweede bedrijf niet meer te repareren: 2-3. 

De Nederlandse bondscoach Koeman begon met Noa Lang, de linksbuiten van Club Brugge kreeg het vertrouwen. De start van Oranje was werkelijk dramatisch. Al na zes minuten spelen scoorde Italië via Federico Dimarco. De Oranje-defensie zag er niet al te best uit bij de openingstreffer. 

Het lukte het Nederlands elftal vervolgens niet om écht een vuist te maken tegen de Italianen. Het was slordig, gezapig en de vermoeidheid na een lang seizoen leek zijn tol te eisen. Na twintig minuten kreeg Oranje een nieuwe dreun te verwerken. Davide Frattesi kon van dichtbij, met heel veel ruimte, raak schieten. 

Na de rust was het beter. Het oogde scherper en de aansluitingstreffer hing in de lucht, maar viel uiteindelijk pas in de 68e minuut. Invaller Steven Bergwijn kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten, omspeelde Dimarco heel fraai, en schoot raak. Het doelpunt was verdiend, maar de hoop op een echte comeback werd echter al gauw de kop ingedrukt. Federico Chiesa kreeg alle tijd van Virgil van Dijk en scoorde met een slap rollertje. 

De aanwezige Oranje-fans in De Grolsch Veste veerde nog even op toen Wout Weghorst de 2-3 maakte, maar zijn treffer werd uiteindelijk wegens buitenspel afgekeurd. Die tweede Oranje-treffer kwam even later alsnog. Debutant Joey Veerman bediende Georginio Wijnaldum, die fraai afrondde. Het doelpunt kwam echter te laat. Door het verlies eindigt het Nederlands elftal als vierde in de Nations League, en kan gesteld worden dat de terugkeer van Koeman als bondscoach op zijn zachtst gezegd vooralsnog geen daverend succes is.