Rode Duivels delen de punten tegen Oostenrijk, spektakelstuk met goal Lukaku

Rode Duivels delen de punten tegen Oostenrijk, spektakelstuk met goal Lukaku

17-06-2023 22:42 Laatste update: 23:10
134

De Rode Duivels delen de punten met Oostenrijk in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd. De wedstrijd bleek een waar spektakelstuk en Oostenrijk toonde zich een zeer stugge tegenstander. De scheidsrechter floot voor de eerste keer en de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Oostenrijk was begonnen.

In het eerste kwartier hadden de Rode Duivels erg veel moeite met de hoge druk van de Oostenrijkers. Oostenrijk was simpelweg feller en dit zorgde ook voor extra moeite in de opbouw bij de Rode Duivels.

Toch konden de Rode Duivels zich laten zien via de flanken, het waren Doku en Lukébakio die vanaf de flanken gevaar stichtten tegen de Oostenrijkers. Helaas bereikten veel voorzetten niet spits Lukaku.

In de 22e minuut kregen de Rode Duivels een tik te verwerken. Vanuit een hoekschop werd op doel geschoten Dit leek allesbehalve een moeilijke bal voor Courtois, maar deze werd ongelukkig verlengd door Mangala. Via dit eigen doelpunt kwam Oostenrijk op voorsprong en moesten de Rode Duivels in de achtervolging.

In de daaropvolgende fase hadden de Rode Duivels moeite om het Oostenrijk lastig te maken. Oostenrijk toonde zich een stugge tegenstander en gaf geen krimp. Voor de rust werden beide ploegen nog slechts een enkele keer gevaarlijk.

Beide ploegen kwamen uit de kleedkamer en de tweede helft bleek een waar voetbalgevecht te worden. De Rode Duivels namen het initiatief in de tweede helft, in de eerste fase van de tweede helft leidde dit nog niet tot grote kansen totdat Lukaku zich wist te bevrijden.

Lukaku kreeg de bal in de 61e minuut aangespeeld in de drukte, de sterke spits wist zich vrij te draaien en van buiten de zestien hard en zuiver binnen te schieten. Direct na het doelpunt van de Rode Duivels was het Oostenrijk dat gas bij gaf.

In de 76e minuut maakte Aster Vranckx zijn debuut bij de Rode Duivels, de middenvelder kwam in de plaats van Orel Mangala. Naast Vranckx kwam ook Lois Openda het veld binnen, hij kwam in de plaats van Yannick Carrasco.

Courtois liet zijn kwaliteit weer zien en hield de Rode Duivels op gelijke hoogte. De volgende fase ging op en neer, een hoop energie en bevlogenheid. Beide landen leverden een attractieve tweede helft. Oostenrijk toonde zich een meer dan stugge opponent.

In de 84e kwamen er nog twee debutanten het veld binnen. Mike Tresor kwam het veld binnen voor de sterk spelende Jeremy Doku. De andere debutant was verdediger Ameen Al-Dakhil, hij kwam voor Leander Dendoncker.

Er bleven kansen komen, Lukaku was nog erg dichtbij in de 90e minuut, de wedstrijd kreeg 3 minuten blessuretijd. In de blessuretijd waren de Rode Duivels nog erg dichtbij de gelijkmaker. De lat werd nog geraakt door Tielemans, maar de boeiende wedstrijd eindigde in een gelijkspel.