Rode Duivel Theate: “Neem nog niet de tijd om te genieten, trots om hier te zijn”

Rode Duivel Theate: “Neem nog niet de tijd om te genieten, trots om hier te zijn”

16-06-2023 07:38

Arthur Theate, de 23-jarige verdediger van Stade de Rennes, blikt vooruit op de EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels. De verdediger vertelt over de focus op het EK-ticket en geeft aan dat hij trots is om er weer bij te zijn namens België.

Theate is zeer te spreken over de manier waarop de Rode Duivels in maart voor de dag kwamen tegen zowel Zweden als Duitsland. “Tegen Oostenrijk en Estland zullen we gefocust en kalm moeten zijn. We zullen om ons voetbal te spelen zoals in maart", deelt Theate via RTBF.

Theate vertelt verder dat hij dit seizoen al aardig wat wedstrijden in de benen heeft namens Stade de Rennes, maar goed zijn focus kan behouden. "Geestelijke frisheid zal het verschil maken, ik voel me fris voor deze wedstrijden. Mijn spel heeft energie en intensiteit, zo speel ik graag. Ik probeer harder te werken om nog verder te gaan. Ik neem nog niet de tijd om ervan te genieten, ook al ben ik er trots op hier te zijn”, besluit Theate.

Theate speelde dit seizoen 42 wedstrijden namens Stade de Rennes. Het bleef niet alleen maar bij verdedigen voor Theate, ook wist hij vijf keer te scoren en een assist af te leveren.

De Rode Duivels spelen zeventien juni thuis de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. Vervolgens gaan de Rode Duivels twintig juni op bezoek bij Estland.