OFFICIEEL: Anderlecht stelt Reedijk aan als coach van Futures

OFFICIEEL: Anderlecht stelt Reedijk aan als coach van Futures

13-06-2023 09:15 Laatste update: 16-06-2023 18:05
35

De RSCA Futures hebben afscheid genomen van Guillaume Gillet, die toch niet bij de club kon blijven. De jonkies van RSC Anderlecht hadden dus een nieuwe coach nodig en hebben die gevonden in de vorm van Marink Reedijk.

Bij het Nederlandse De Gelderlander valt te lezen dat de dertigjarige Reedijk binnenkort wordt voorgesteld bij RSC Anderlecht. De Nederlander is momenteel nog assistent-trainer bij Vitesse, maar kan nu de stap richting ons land zetten.

Voor Reedijk wordt het zijn eerste job als hoofdcoach. De Nederlander was in 2018 ook al een half seizoen assistent-trainer bij KSV Roeselare en was als jeugdtrainer ook actief bij West Bromwich Albion en Ajax.

 De RSCA Futures konden afgelopen seizoen in de Challenger Pro League nog indruk maken door zich te plaatsen voor de kampioenen Play-Offs. Daar liep het, onder leiding van Gillet, echter een stuk moeilijker en eindigde het uiteindelijk op de zesde plek in de stand.

Update: Via de officiële kanalen heeft RSC Anderlecht inmiddels de komst van Reedijk bevestigd. De Nederlander komt over van het Nederlandse Vitesse. "De keuze voor RSC Anderlecht is eenvoudig te verklaren", geeft hij aan in een eerste reactie. "Het is een prachtige uitdaging om de jonge talenten van de club klaar te stomen in een competitieve omgeving als de Challenger Pro League", klinkt het.

"Om hen hopelijk uiteindelijk te zien doorgroeien naar het eerste elftal. De Belgische competitie is hoe dan ook erg interessant en dit is voor mij als coach ook de juiste stap in mijn ontwikkeling", aldus Reedijk.