'Kortrijk staat dicht bij overname: Amerikaanse Kaminski Group wil flink betalen'

'Kortrijk staat dicht bij overname: Amerikaanse Kaminski Group wil flink betalen'

12-06-2023 22:00
6

KV Kortrijk hervatte deze maandag de trainingen, al gebeurde dat onder een onzeker gesternte. Slechts veertien spelers tekenden present, een hoofdtrainer is er nog niet en eigenaar Vincent Tan wil het liefst van al verkopen. Dat laatste euvel zou deze woensdag al verholpen kunnen zijn. De Amerikaanse Kaminski Group staat op het punt om de club over te nemen.

De investeerdersgroep rond Maciek Kaminski, een Amerikaanse zakenman met Poolse roots, werd eerder al in verband gebracht met KVK. Volgens Het Nieuwsblad zijn de onderhandelingen met Tan inmiddels ver gevorderd. Naar verluidt zouden de investeerders 17,5 miljoen euro op tafel willen leggen. Dat beantwoordt volledig aan de verwachtingen van Tan. De Maleisiër kocht Kortrijk in 2015 aan voor zo'n vijf miljoen euro.

Woensdag zou er witte rook kunnen opstijgen boven het Guldensporenstadion, al houdt iedereen best een slag om de arm. Kaminski Group leek niet zo lang geleden immers ook op weg om Everton FC over te nemen. Toen kwam er laattijdig echter nog een kink in de kabel. Het maakt in ieder geval de intenties van de Amerikanen duidelijk: hun plan is om in Europa een netwerk van enkele clubs op te bouwen. KV Kortrijk kan daar het eerste puzzelstukje in vormen.

Eerder werd ook Burnley FC al genoemd als potentiële koper, maar de club van Vincent Kompany zou haar interesse een beetje laten varen hebben. Mocht de deal met de Kaminski Group toch nog mislukken, zou de Engelse promovendus echter weer in beeld verschijnen.