De Witte geeft update over investeerders KAA Gent: “Niet zomaar achterlaten”

De Witte geeft update over investeerders KAA Gent: “Niet zomaar achterlaten”

12-06-2023 19:12
8

KAA Gent is op zoek naar investeerders. Ivan De Witte en Michel Louwagie zijn naarstig op zoek naar een match met KAA Gent. De Witte geef tegenover Het Laatste Nieuws een stand van zaken.

De Witte wil geen deadline stellen, ook al werd eerder eind juni genoemd. “Een deadline? Daar komt het woord ‘dead’ in voor hé. Ik vermijd dat liever. We mogen onszelf geen deadline opdringen. We hebben eerder een strééfdoel. Wij streven dat dossier binnenkort af te ronden. Dat zou goed zijn voor de dynamiek van de club. Maar stel dat het niet lukt voor het einde van deze maand, dan zijn wij allesbehalve dood.”

Volgens De Witte heeft het niets te maken met dat hij en Louwagie willen blijven besturen. “Dat heeft er niets mee te zien. Als het nuttig zou zijn voor de club, dan draag ik de fakkel zonder probleem over. (lacht) Toen ik net voorzitter werd, was het mijn plan om het twee jaar te blijven. Nu begin ik hier aan mijn 25ste seizoen.”

De Witte wil vooral investeerders vinden die bij de Buffalo’s passen. “Ik denk in het belang van de club. Wij moeten doen wat goed is voor KAA Gent. Maar we gaan de club niet zomaar achterlaten - dat lijkt me geen goed idee. Kijk, een investeerder vinden is niet moeilijk, hoor. Een investeerder vinden die pást bij KAA Gent, dat is iets anders.”