Vertrek bij Standard hangt in de lucht: 'Mukendi heeft zelf al akkoord met OHL'

Vertrek bij Standard hangt in de lucht: 'Mukendi heeft zelf al akkoord met OHL'

11-06-2023 23:31
1

Standard Luik neemt dezer dagen vlotjes afscheid van spelers. Daar komt nu een nieuwe naam bij. Thomas Mukendi staat op het punt om de Vurige Stede in te ruilen voor Leuven. OHL zou al een overeenkomst hebben gevonden met de speler.

De zeventienjarige Mukendi tekende vorig seizoen nog maar zijn eerste profcontract bij Standard. Speelminuten in het A-elftal zaten er echter nog niet in. Zelfs bij SL16, de belofteploeg in de Challenger Pro League, wacht de middenvelder nog op zijn debuut. Bij de nationale U17 mag hij regelmatig aantreden. In de jeugd voetbalde hij eerder voor Zulte Waregem en Club Brugge.

Mukendi heeft nog een verbintenis tot medio 2024 op Sclessin, maar het heeft er alle schijn van dat hij die niet zal uitdienen. Volgens Sacha Tavolieri trekt de jongeling straks voor drie jaar naar OHL. Tussen club en speler bestaat daar al een overeenkomst over. Nu moet Leuven ook met Standard tot een deal komen.

Met onder meer Gojko Cimirot, Noë Dussenne en Filippo Melengoni vertrokken de afgelopen week al drie spelers bij Standard. Daar komen er ongetwijfeld nog enkelen bij, zoals huurling Philip Zinckernagel. Aan inkomende zijde konden De Rouches zich wel al versterken met Isaac Price van Everton FC.