UPDATE: 'Anderlecht mag opnieuw hopen op komst van Dolberg'

UPDATE: 'Anderlecht mag opnieuw hopen op komst van Dolberg'

11-06-2023 22:20 Laatste update: 15-06-2023 14:56
97

RSC Anderlecht is naarstig op zoek naar een spits. Kasper Dolberg werd de voorbije dagen nadrukkelijk aan de Belgische recordkampioen gelinkt, maar van een transfer zal niets in huis komen. De Deen blijkt simpelweg te duur.

Financieel staat Anderlecht deze zomer iets steviger dan de voorbije mercato's, maar dat betekent uiteraard niet dat er onbezonnen kan worden omgesprongen met het geld. Op dat vlak leek een mogelijke overstap van Dolberg al een risico. De spits van OGC Nice, die daar op een zijspoor zit, verdient namelijk flink zijn boterham. Bovendien zou de transfersom tussen vijf en zeven miljoen euro liggen.

Volgens Sacha Tavolieri heeft Jesper Fredberg de knoop nu doorgehakt: de prijs-kwaliteit-verhouding bij Dolberg is onvoldoende in evenwicht. Naar verluidt verdient de 25-jarige Deen momenteel zo'n 250.000 euro per maand, wat neerkomt op zo'n drie miljoen per jaar. Dat zijn bedragen die Anderlecht niet wil en kan betalen. Met Luis Vazquez heeft paars-wit overigens een ander target op het oog. Ook de spits van Boca Juniors zou zo'n zeven miljoen moeten kosten, maar valt ongetwijfeld te verleiden met een lager loon.

Update: De deal rond Dolberg is dan toch nog niet afgesprongen. Volgens Le Soir blijft Dolberg een serieuze piste en wil Anderlecht de Deen er absoluut bij. De Brusselaars zijn bereid om tot 4,5 miljoen euro te betalen. Een som die OGC Nice kan overtuigen om de spits toch te laten gaan.