'Bayern, Barça en United azen op Frimpong'

'Frimpong geniet interesse van topclubs: Leverkusen wil tientallen miljoenen'

10 juni om 13:45

De kans is groot dat Jeremie Frimpong een ijzersterk seizoen in de Bundesliga gaat bekronen met een toptransfer. Manchester United, Bayern München en FC Barcelona tonen interesse in de aanvallende vleugelverdediger, meldt Sky Sport.

De 22-jarige Frimpong was dit seizoen een belangrijke schakel bij Bayer Leverkusen. In 48 officiële duels tekende hij voor negen doelpunten en elf assists. Hoewel hij - vanwege zijn defensieve tekortkomingen - geen uitnodiging kreeg van bondscoach Ronald Koeman voor de Nations League-eindronde, zijn United, Bayern en Barça wel onder de indruk. De Engelse, Duitse en Spaanse grootmacht zitten voor hem op het vinkentouw.

Leverkusen is bereid om mee te werken aan een transfer, aangezien Frimpong nog maar tot medio 2025 vastligt. Wel moet de Ghanese Nederlander een flink bedrag opleveren. Die Werkself verlangen veertig miljoen euro, plus bonussen. Ook Kicker, dat de rechtsback opnam in zijn Elftal van het Jaar, bestempelt hem als 'Verkaufskandidat Nummer 1' na het mislopen van een Champions League-ticket.