UPDATE: Descotte vervangt geblesseerde Vermeeren op EKU21

UPDATE: Descotte vervangt geblesseerde Vermeeren op EKU21

08-06-2023 21:22 Laatste update: 12-06-2023 19:25
8

Het EK U21 staat voor de deur, maar het toernooi zal er een worden zonder Arthur Vermeeren. Geblesseerd haakte de middenvelder van Royal Antwerp FC donderdag af bij de Belgische beloften.

Vermeeren brak dit seizoen volledig door bij Royal Antwerp FC en hielp The Great Old mee aan de eerste Belgische landstitel in 66 jaar. In 26 competitieduels was Vermeeren goed voor één goal en twee assists. In de Play-Offs maakte de 18-jarige middenvelder de cruciale 3-2 in de slotfase tegen Club Brugge. 

België speelt op 21 juni zijn eerste groepsmatch. Tegenstander van dienst is Nederland. Helaas voor Vermeeren zal hij er dan en tijdens de rest van het toernooi niet bij zijn.  België speelt later in de groepsfase nog tegen de leeftijdsgenoten van Georgië en Portugal. 

Update: De Belgische voetbalbond heeft bevestigd dat Anthony Descotte de geblesseerde Arthur Vermeeren zal vervangen op het EKU21. De vleugelspeler speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Utrecht, maar staat onder contract bij Sporting Charleroi.