Deman moest geheim bewaren van Tedesco: Het was moeilijk om te houden

Deman moest geheim bewaren van Tedesco: "Het was moeilijk om te houden"

07-06-2023 17:42

Olivier Deman, de naam die niemand zag aankomen. Toen Domenico Tedesco zijn lijst onthulde voor de wedstrijden tegen Oostenrijk en Estland, was menig Rode Duivel-fan verrast toen ze de naam van de speler van Cercle Brugge hoorden. 

Deman was echter niet verrast. De speler van Cercle had namelijk eerder al van tedesco gehoord dat hij erbij zou zijn. Een geheim dat hij maar moeilijk voor zich kon houden. "Tot zaterdagavond was mijn selectie een complete verrassing”, klinkt het bij Deman in RTBF. “Het enige wat ik wist, was dat de bondscoach me verschillende keren was komen bekijken. In feite was ik de hele week gestrest vanwege mijn selectie.” 

Pas na de wedstrijd tegen Westerlo hoorde Deman dat hij geselecteerd was voor de Rode Duivels. “Op zondag kreeg ik het telefoontje van Tedesco dat me vrijmaakte," vertelt de linkshander van Cercle aan Sporza.

Tussen zondag en dinsdag 16.00 uur moest Deman het nieuws voor zich houden. "Alleen mijn vriendin, mijn ouders en mijn broers wisten het. Ik ben blij dat al mijn vrienden het nu weten. Het was moeilijk om het geheim te houden".