Bossut verlaat Zulte Waregem: ‘Essevee wil niet verder met de doelman’

Bossut verlaat Zulte Waregem: ‘Essevee wil niet verder met de doelman’

07-06-2023 17:05
1

Het seizoen in de Jupiler Pro League zit erop. Een onwaarschijnlijke apotheose wordt meteen gevolgd door de start van de transferperikelen. Ook bij Zulte Waregem is er meteen beweging. 

Sammy Bossut speelt ondertussen al zeventien jaar bij SV Zulte Waregem. Daar komt nu een eind aan… Dat meldt Het Nieuwsblad. ‘Einde verhaal voor Bossut aan de Gaverbeek. Essevee wil niet verder met de 37-jarige doelman die zeventien jaar voor hen uitkwam en deze zomer einde contract is’, schrijft Het Nieuwsblad. 

De doelman van Zulte Waregem gaf eerder aan dat hij een jaartje extra wel zag zitten. Bossut hoopte om zijn contract te kunnen verlengen bij Essevee, waar hij zijn hele profcarrière al voor uitkomt. "Als het hier stopt, zou me dat wel pijn doen", gaf hij in januari aan in Het Nieuwsblad.

"Het moet wel allemaal kloppen. Ik zie wel wat de toekomst brengt. Ik wil doorgaan tot mijn 40. Ik voel me nog fit genoeg, maar ik bekijk het nu wel jaar per jaar”. Het mocht uiteindelijk niet zijn. Zulte Waregem neemt afscheid van een boegbeeld in doel.