'Colassin defintief terug naar Anderlecht na geslaagde huurperiode Heerenveen'

'Colassin defintief terug naar Anderlecht na geslaagde huurperiode Heerenveen'

7 juni 2023 om 10:55

Antoine Colassin keert na zijn succesvolle huurperiode bij het Nederlandse SC Heerenveen definitief terug naar RSC Anderlecht. Dat meldt Voetbal International woensdag. Toch houdt de Nederlandse club de deur wel open voor een langer verblijf van Colassin.

Anderlecht verhuurde Colassin vorige zomer voor een jaar aan het Nederlandse Heerenveen. Er werd een optie tot koop in die verbintenis opgenomen, maar die gaat Heerenveen dus niet direct lichten. Colassin staat nog tot 2025 onder contract bij Anderlecht, dus moet er voor een definitieve overname sowieso een transfersom komen. Voor Heerenveen vertrekt na Sydney van Hooijdonk nu ook een tweede aanvaller.

Het seizoen begon wat stroefjes voor Colassin, maar de laatste weken van het seizoen kwam hij steeds meer op dreef. In 22 Eredivisie-duels wist hij drie keer het net te vinden. Heerenveen zou de 22-jarige aanvaller alsnog wel graag willen overnemen, maar zijn definitieve overstap heeft op dit moment geen prioriteit. Anderlecht is sowieso bezig met het transferbeleid van SC Heerenveen, aangezien ze ook in de markt zouden zijn voor Milan van Ewijk.