Naast de eeuwige roem rinkelt ook de kassa voor Antwerp na kampioenschap

Naast de eeuwige roem rinkelt ook de kassa voor Antwerp na kampioenschap

05-06-2023 19:17
1

Naast de eeuwige roem rinkelt ook de kassa voor Royal Antwerp FC, nadat de ploeg zich gekroond heeft tot kampioen van de Jupiler Pro League. Antwerp is dan nog niet zeker van de Champions League, maar alleen al de play-offronde verzekert de club van een bonus van maar liefst negen miljoen euro.

Wanneer Antwerp de Champions League play-offronde doorkomt dan krijgt het zicht op minstens twintig miljoen euro extra op de rekening. De negen miljoen waar het in ieder geval recht op heeft is opgebouwd uit vijf miljoen van de UEFA, voor ploegen die de voorrondes niet doorkomen. 3,63 miljoen is een deelname premie.  

Mocht Antwerp toetreden tot de groepsfase van de Champions League dan kan de ploeg per wedstrijd een serieus bedrag opstrijken. Bij een gelijkspel in de groepsfase verdient een ploeg 930.000 euro en bij een overwinning verdient een ploeg 2.800.000.

Als laatste is er ook nog een mogelijkheid voor een bijkomende coëfficiëntenpremie plus het geld uit de market pool dat Antwerp mag opstrijken. De UEFA-prijzengelden voor het aankomende seizoen zijn nog niet bekendgemaakt, maar er wordt niet verwacht dat dit lager zal zijn dan vorig seizoen.