'Galtier vertrekt bij PSG: Nagelsmann genoemd als een van de kandidaten'

'Galtier vertrekt bij PSG: Nagelsmann genoemd als een van de kandidaten'

04-06-2023 19:03

Christophe Galtier is op dit moment nog de trainer van Paris Saint-Germain, maar in Frankrijk wordt al volop gespeculeerd over eventuele opvolgers. Julian Nagelsmann en Luis Enrique lijken de beste papieren te hebben. 

Galtier, die in de zomer van 2022 de trainer van PSG werd, heeft in Parijs nog een contract voor een jaar. Aan die verbintenis lijkt echter vroegtijdig een einde te komen. Volgens L'Équipe gaat Galtier binnenkort vertrekken. 

Le Parisien meldt dat Luis Enrique momenteel op koers ligt om de nieuwe trainer van PSG te worden. De Spanjaard is werkloos na zijn vertrek bij de Spaanse nationale ploeg, waarmee hij een teleurstellend WK beleefde in Qatar.

Fabrizio Romano, evenals L’Équipe en Foot Mercato, schuift een andere naam naar voren: Julian Nagelsmann. Hij zou als absolute topkandidaat worden beschouwd door de Qatarese eigenaren. De 35-jarige Duitser schakelde PSG enkele maanden terug nog uit in de Champions League als trainer van Bayern München. De naam van Thierry Henry wordt ook genoemd. Hij zou Nagelsmann gaan assisteren.